Waterplanten (211)

Op zoek naar een ruim aanbod waterplanten van topkwaliteit en tegen een scherpe prijs? Maak kennis van het assortiment van Olaf Nijenkamp, uw groothandel in waterplanten. Hoveniers en tuincentra bestellen regelmatig hun waterplanten via onze online webshop of komen langs in onze showroom. Zoals de naam al doet vermoeden groeien waterplanten in water of een natte omgeving. Dit is bijzonder omdat de meeste planten hebben grond nodig voor hun wortels. Bij Olaf Nijenkamp vindt u een diverse soorten waterplanten. U kunt ons zien als de schakel tussen kwekers en groenprofessionals.

Soorten waterplanten

Waterplanten zijn onder te verdelen in verschillende categorieën:

  • Zuurstofplanten
  • Drijfplanten
  • Waterlelie
  • Moerasplanten of oeverplanten

Zuurstofplanten groeien bijna volledig onder water, halen hun voedingsstoffen uit het water en voorzien het water zelf van zuurstof. Dit type plant zorgt voor helder vijverwater, zet er dus veel van in het water. Waterplanten die aan de oppervlakte drijven noemen we drijfplanten. De wortels van deze plant hangt in het water zodat ze voedingsstoffen en mineralen uit het water halen. Ze halen hun koolzuur uit de lucht en zuurstof ademen ze direct uit in de atmosfeer. Een verschil dus met zuurstofplanten. Daarnaast beschermen drijfplanten water tegen algenbloei. Lelieachtige planten het een grote wortelstok met drijfbladeren en bloemen. Zij halen voeding uit de grond waarin de wortel staat. De grootste groep waterplanten zijn moeras- en oeverplanten. Dit type plant staat met de wortels in het water, maar de bladeren of bloemen groeien boven het wateroppervlak. De planten worden vaak gebruikt in natuurlijke vijvers. Al deze soorten vindt u bij uw groothandel in vijverplanten.

Maatwerk vijverplanten en meer

Als vijverplanten groothandel steven wij naar maatwerk voor iedere klant. Bij ons bent u verzekerd van gemak, controle en betrouwbaarheid. Als geen ander weten wij dat geen maand hetzelfde is voor groenprofessionals, daarom blijven wij in beweging. Ideeën die ons helpen groeien, maar ook u verder helpen. Continu investeren we in onze BeplantingsplanOnline tool en werken we aan de beste logistieke oplossingen. Kortom, alles om het u zo makkelijk mogelijk te maken. Olaf Nijenkamp beschikt over meer dan 25 jaar vakkennis op het gebied van planten en bomen. Voordat we uw bestelling afleveren ondergaat deze een strenge kwaliteitscontrole. Wilt u van advies voorzien worden op het gebied van waterplanten of een van onze andere planten? Vraag onze gespecialiseerde medewerkers gerust om hulp.