Meststoffen (10)

Voor groei, bloei, weerstand en kleur hebben planten voeding nodig. Deze opname van voeding kan komen uit organische of minerale meststoffen. Bij ons kunt u terecht voor een ruim aanbod meststoffen. Iedere soort meststof heeft een andere werking en ander doel. De aanvoer van voedingstoffen is niet altijd voldoende de juiste groei. De verhouding kan seizoen verschillen. Een gebalanceerde aanvoer is belangrijk en het dient een aanvulling te zijn op de voedingsstoffen die wel aanwezig zijn.

Soorten meststoffen

Er zijn verschillende soorten meststoffen die toegepast kunnen worden voor planten en bomen. Dit zijn:

  • Organische meststoffen
  • Organisch minerale meststoffen
  • Minerale kunstmeststoffen
  • Gecoate kunstmeststoffen

Organische meststoffen worden opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen. De bodem zet dit om in opneembare voeding voor de planten. Dit type meststof bevordert het bodemleven en verbetert de structuur van de bodem. Deels organisch en deels kunstmest noemen we organisch minerale meststoffen. De verhouding is dan 60% organisch en 40% kunstmest. Deze meststof heeft als voordeel dat het sneller werkt dan organische meststof. Kunstmeststof wordt op kunstmatige manier gefabriceerd. Gecoate meststoffen zijn in feite hetzelfde als kunstmeststoffen, alleen zit hier nog een coating omheen.

Waarom meststoffen bestellen bij Olaf Nijenkamp?

  • 25 jaar vakkennis van planten en bomen
  • Ruim assortiment
  • Scherpe prijs
  • Snelle levering
  • Advies op maat
  • Strenge kwaliteitscontrole voor aflevering

Uw groothandel in planten en meststoffen

Weet u niet zeker welke meststoffen het meest geschikt zijn voor uw planten? Vraag onze gespecialiseerde medewerkers gerust om advies. Zij weten precies wat uw groen nodig heeft om goed te groeien. Olaf Nijenkamp is dé schakel tussen kwekers en groenprofessionals. Wij streven naar maatwerk voor iedere klant, of dit nu via onze online webshop is of fysieke distributie. Bij ons bent u verzekerd van gemak en betrouwbaarheid. Geen maand is hetzelfde voor groenprofessionals, wij blijven daarom altijd in beweging. Continu werken we aan het optimaliseren van onze BeplantingsplanOnline app en onze logistiek. Kortom, we doen er alles aan o het u zo makkelijk mogelijk te maken. Olaf Nijenkamp is uw meststoffen groothandel die u maatwerk biedt in complete plantlijsten voor hoveniers, grootgroen en overheid. Ontwikkelingen en trends houden we scherp in de gaten om het beste in de branche te bieden. Op zoek naar gazonmest met onkruidbestrijder? Ook die vindt u bij ons. Indien u vragen heeft over ons assortiment kunt u altijd contact met ons opnemen.